Hapio Logo

Security Park Sweden – Boka lastbilsparkering

Företagsfakta

Lanserades:2021-01-01
Projektansvarig:Jonatan Viström
Bransch:Transportmedel
Webbplatssecpark.com

Hur Security Park använder Hapio för att effektivisera sina bokningar.

Security Park Sweden är Sveriges största säkerhetsparkering för tunga transporter och den kameraövervakade och inhängande lastbilsparkeringen är strategiskt placerad utmed E4 i Jönköping. Med närhet till både Stockholm, Göteborg och Malmö är det en av Skandinaviens bäst placerade logistikplatser, härifrån når du nämligen 80% av Sveriges befolkning inom en radie av 400km.

Innanför portarna hittar vi företag såsom IKEA, Elgiganten, Electrolux, Cirkle K, Schenker, DHL och Postnord.

Utmaningen

Uppdragets syfte var att med hjälp av Hapio digitalisera Security Park Swedens bokningsprocess för sina säkerhetsparkeringar. Med hjälp av ett bokningssystem underlättar vi processen för transportledare på olika företag när de ska boka in sina ekipage för lastbilsparkering. Men likväl som Hapio förenklar bokningsprocessen för transportledarna, underlättar vi även för företagets bakomliggande arbete såsom administration och kundkontakt. Företaget får nu en tydligare bild över bokningar och beläggning, Hapio bidrar alltså till företagets affärsanalys såväl som till den praktiska verksamheten. 

Resultatet

När en lastbil bokas in av ett åkeri eller annan aktör så kan vi tack vare vår koppling mot ASSA ARX snabbt leverera en passerkod till chauffören. Koden använder sedan chauffören för att passera in till lastbilsparkeringen. Koden som chauffören mottagit är enbart giltig under den bokade tiden. Projektet tillsammans med Security Park Sweden har varit roligt och utmanande, både i integrationen mot ASSA samt anpassningen för internationella kunder då majoriteten av bokningarna sker från kontinenten. Utöver språkskillnader behöver design och funktioner anpassas för att vara avskalade och enkla men också ta hänsyn till olika länders infrastruktur av nät. Samtidigt är det viktigt att bokningssystemet ska se stiligt och professionellt ut.

Framförallt är det alltid spännande att se hur Hapio kan passa in i sektorer där man normalt inte tänker att den här typen av bokningssystem verkar, men med mindre anpassningar och integrationer mot tredjepartssystem så blir resultatet utmärkt.

Offertförfrågan

Har du ett behov eller en idé? Då kan du börja med att kontakta mig.

Jonatan Viström

jonatan@hapio.se

076-863 31 17